Ung Cancer

Förra veckan fick Project Playground besök utav organisationen Ung Cancer. Nio ungdomar från Sverige fick åka ner till Kapstaden, Langa för att inreda ett rehabiliterings rum. Alla dessa ungdomar har/haft cancer och arbetar nu med sig själva för att komma tillbaka till ett fungerande vardagsliv. En mycket känslosam vecka med mycket skratt tårar och känslor. Deras uppgift var som sagt att hjälpa vår kollega Hazel som är PPGs kurator att förvandla en tråkig container till ett fint och inbjudande rehabiliterings rum. Under fyra dagar jobbade vi med att få i ordning containern. Resultatet blev verkligen kanon fint. Ena hörnan är till för att Hazel ska sitta och prata med barnen och andra delen är till för att de yngre barnen ska få en terapi lekhörna. Något som verkligen berörde mig var att få höra deras egna historier om sjukdomen cancer. Jag blev verkligen chockad utav hur dåligt behandlade några hade blivit utav läkarna. Bara för att de är ungdomar tas de inte på allvar!! Att de måste gå så långt att en person inte ens kunde gå längre och läkaren skrattade åt henne för att hon gick konstigt... Näää, usch hur dåligt betrodda vissa hade blivit, hemskt!!!!!Jag lärde mig verkligen mycket under denna vecka, om den vidriga sjukdomen cancer. Hur svårt de är att kunna komma tillbaka till sitt vanliga liv igen.... Deras historier berörde mig verkligen. 

 
 
 
 
 
 
 
Dessa killar hjälpte oss att spraya containern så den ser riktigt, grym ut!
 
 
Läs gärna mer om detta på http://www.project-playground.org/wp-content/uploads/2013/10/Dagens-Nyheter-Tisdag-4-mars-2014-Att-hjälpa-barn-ska-ge-en-styrka.pdf
coffeeandcupcake.blogg.se
2014-03-19 @ 16:29:09
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/

Så fin de va målat :) Ha en bra onsdag :)

Eva-Lena Wallmark
2014-03-20 @ 17:12:51

Så fint! Förstår att deras historier berör . Ha det fortsatt bra, snart kommer delar av familjen , det blir säkert jättekul !!

Karina Ersson
2014-03-23 @ 15:51:21

Tack för att vi fick komma och besöka dig på Project Playground mycket intressant och givande att vara där. Och när vi gick runt också tittade i Kåkstaden i Langa hur människorna bor där känns det så ofattbart att de kan bo så. Livet är orättvist.
Vad fin containern blev vi var ju där när den kom på plats. Killarna som målade containern gjorde ett jätte bra jobb. Vad fint ni har inrett den inomhus.
Kram Karina &Stig Inge

marita
2014-03-24 @ 20:27:44

Vilken intressant blogg du har. Lärde mig mycket om Langa och PPG. Har följt Ung Cancers resa/besök hos er och kommer fortsätta följa er bägge! FUCK CANCER och FUCK HIV!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0